Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) είναι γεννημένος στις 27 Ιουνίου του 1993, κατάγεται από τη Χίο και είναι απόφοιτος του Τμήματος Κτηνιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει αποτελέσει μέλος των κλιμακίων της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών.

Κατά την κοινοβουλευτική του θητεία, είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI), Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (ΙΝΤΑ) και της Επιτροπής Αναφορών (PETI), ενώ είναι Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (AGRI), της Υποεπιτροπής Δημόσιας Υγείας (SANT) καθώς και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (D-CN). Τέλος, είναι ο Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή CARIFORUM-EE, που αφορά θέματα των κρατών της Καραϊβικής, της Αφρικής και του Ειρηνικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε αφιέρωμα του Politico, τον Ιανουάριο του 2022, ο Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) αναγνωρίσθηκε ως ο πιο δραστήριος Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.