Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Θέμα: Έκθεση της Επιτροπής του 2021 για τη Βόρεια Μακεδονία

Η ομιλία του Ευρωβουλευτή

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Κύριε Πρόεδρε,

αρχικά εμείς διαφωνούμε απόλυτα με τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Για εμάς η συζήτηση για τη συγκεκριμένη έκθεση τελειώνει εδώ. Το ότι οι Σκοπιανοί αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες αποτελεί τον ορισμό της ιστορικής διαστρέβλωσης, μιας διαστρέβλωσης που προσβάλει καθημερινά όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους Έλληνες της Μακεδονίας μας.

Βάσει της κατάπτυστης, λοιπόν, συμφωνίας που υπέγραψε η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση, την οποία δυστυχώς τηρεί πιστά και η τωρινή ελληνική κυβέρνηση, χάνουμε διεθνώς το δικαίωμα στο όνομά μας, που είναι και η ψυχή μας. Για εμάς, όπως έχει τονίσει και ο πρόεδρός μας, ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, οι Σκοπιανοί απαγορεύεται να χρησιμοποιούν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας.

Και επειδή η παρούσα έκθεση ζητάει ουσιαστικά την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς λέμε ότι τα Σκόπια δεν πρόκειται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν μετονομαστούν σε Σκόπια ή σε Βαρντάρσκα ή σε οτιδήποτε άλλο δεν προσβάλλει την ιστορία μας. Έχοντας, λοιπόν, απόλυτη επίγνωση της ιστορικής μας ευθύνης, καταψηφίζουμε τη συγκεκριμένη έκθεση και καλώ και προσκαλώ και παρακαλώ και τους υπόλοιπους Έλληνες ευρωβουλευτές να κάνουν το ίδιο.

Κοινοποίηση: