Οι ελληνικές διεκδικήσεις που πρέπει να θέσει η Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης), με επιστολή* προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, κ. Ζοζέπ Μπορέλ, προτείνει δέκα σημεία για άμεση εφαρμογή από την Τουρκία, καθώς και ενδεχόμενα μέτρα και κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, τα ιστορικά εγκλήματα της Τουρκίας προς Έλληνες και Χριστιανούς, τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο, η μη τήρηση της Συνθήκης της Λοζάνης και αυτής των Παρισίων, η καταπίεση και νέα γενοκτονία που επιχειρείται στους Κούρδους, καθώς και η αναγνώριση όλων αυτών των εγκλημάτων της από την ίδια, αποτελούν τη σύνοψη των προτάσεων του κ. Φράγκου, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιβάλλει στην Τουρκία.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) για λόγους δικαίου και ως εργαλεία επιβολής των δέκα σημείων ζητάει την επιστροφή των ευρωπαϊκών πόρων από την Τουρκία, όπως χορηγήθηκαν την τελευταία δεκαετία, την εξασφάλιση της δέουσας στρατιωτικής συμβολής στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα, καθώς και το πάγωμα των τουρκικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (στο πρότυπο των αντιρωσικών κυρώσεων) και, βεβαίως, του εμπορικού εμπάργκο, όσο η Τουρκία δεν εφαρμόζει τα δέκα σημεία.

 

*Η επιστολή του Ευρωβουλευτή: Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) – Επιστολή προς Μπορέλ – 06.12.2023

Κοινοποίηση: