Παρέμβαση για την κλοπή ελληνικών περιουσιών σε γειτονικές χώρες

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης), με ερώτησή του* προς την Επιτροπή, αναφέρεται στο ζήτημα κλοπής ελληνικών περιουσιών σε γειτονικές μας χώρες.

Σημαντική μέθοδος διωγμών που βίωσαν οι Έλληνες είναι η κλοπή περιουσιών, όπως έγινε στην Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία, την Ίμβρο, την Τένεδο, στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Βόρεια Ήπειρο, στην περιοχή της Τσάλκας στη Γεωργία, καθώς και με την περιουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Η ευρωπαϊκή αδράνεια στο ζήτημα των διωγμών αμαυρώνει την εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η ύπαρξη ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και η καταγραφή της κλοπής περιουσιών θα συνεισέφερε μέχρι και στη διεκδίκησή τους.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) και η Ελληνική Λύση καλούν την Επιτροπή να αναζητήσει και να διαθέσει τις λύσεις με τις οποίες οι ελληνικές περιουσίες θα μπορούσαν να οριστούν, καθώς και να επιβληθούν εμπορικές κυρώσεις στα κράτη που προχώρησαν σε παράνομες κατασχέσεις ελληνικών περιουσιών.

Είμαστε εδώ για το Ελληνικό Έθνος και για τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων.

 

*Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την ερώτηση του Ευρωβουλευτή.

Κοινοποίηση: