Πανευρωπαϊκό ή εθνικά δημοψηφίσματα για τα θέματα μετανάστευσης

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης), με γραπτή ερώτησή του προς την Επιτροπή, αναφέρεται στη δυνατότητα διεξαγωγής ενός πανευρωπαϊκού ή εθνικών δημοψηφισμάτων για τα θέματα μετανάστευσης που ταλανίζουν την Ελλάδα και την Ευρώπη σε εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Η πολωνική κυβέρνηση προχωρά στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την είσοδο χιλιάδων αφροασιατών, που προβλέπει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός αναγκαστικής μετεγκατάστασης, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των Πολωνών αντιτίθεται στις μετεγκαταστάσεις. Επιπλέον δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν για τους Έλληνες και τους Γάλλους πολίτες την ίδια στάση. Εν προκειμένω, η λύση του δημοψηφίσματος αποτελεί θεμέλιο προάσπισης της ποιότητας της Δημοκρατίας μας.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις παραβλέπουν τη βούληση των πολιτών για ένα οριστικό τέλος στις εισαγόμενες αφροασιατικές μεταναστευτικές ροές, κάτω από την πίεση των ΜΚΟ και των επιχειρήσεων για φθηνά εργατικά χέρια, ο Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) απευθύνεται στην Επιτροπή ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις της για τη διεξαγωγή ενός πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος ή αν αυτό εναπόκειται στις εθνικές κυβερνήσεις, όπως και αν η επικράτηση της αντιμεταναστευτικής θέσης στο πολωνικό δημοψήφισμα θα τερματίσει οριστικά την παρούσα μεταναστευτική πολιτική.

 

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την ερώτηση του Ευρωβουλευτή.

Κοινοποίηση: