Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Θέμα: Η ετήσια έκθεση του 2019 για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Σταθερότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας – Η κατάσταση στη Λευκορωσία

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Κύριε Πρόεδρε,

βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, ασφάλεια που όλοι όσοι μας ακούν γνωρίζουν πως απειλείται αποκλειστικά και μόνο από την Τουρκία. Και είναι λογικό να απειλούμαστε, τη στιγμή που η Τουρκία σφετερίζεται με παράνομες συμφωνίες τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, διακινεί λαθρομετανάστες, παραβιάζει καθημερινά τα ελληνικά σύνορα και διακατέχεται από έναν νεο-οθωμανικό επεκτατισμό.

Και τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, όλο έκπληξη είδαμε τον κύριο Borrell να συζητά με τον κύριο Çavuşoğlu και λίγο πολύ να μας λέει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με την Τουρκία για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

Μέχρι πότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γυρίζει την πλάτη της στα μέλη της; Και όχι απλώς γυρίζει την πλάτη της, αλλά άμεσα και έμμεσα στηρίζει μια χώρα που, σύμφωνα με χιλιάδες καταγγελίες, τον 21ο αιώνα στρατολογεί ανήλικα παιδιά έξι και εφτά χρονών και στο όνομα μιας θρησκείας τα καλεί να γίνουν μάρτυρες και να θυσιαστούν για την Τουρκία. Όλοι εσείς που μιλάτε για ανθρώπινα δικαιώματα τι έχετε να πείτε για αυτή την κατάσταση;

Κλείνοντας, και για τους λόγους που σας ανέφερα, ως Ελληνική Λύση απαιτούμε να διακοπεί κάθε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία και να διακοπεί κάθε διάλογος μαζί της.

Κοινοποίηση: